David - Reisverslag uit David, Panama van rosiroundtheworld - WaarBenJij.nu David - Reisverslag uit David, Panama van rosiroundtheworld - WaarBenJij.nu

David

Door: Roos

Blijf op de hoogte en volg

17 Februari 2007 | Panama, David

Na El Valle zijn we naar Panama gegaan. Javier was naar La Chorrera en ik bleef 2 nachten in Panama stad. Daarna samen naar Santiago gegaan, waar we bleven slapen. Er was niks te doen daar dus we waren blij met de TV in de hotelkamer. Daarna door naar Sona, waar we op de bus naar Sta. Catalina stapten. Onderweg zagen we rieten huisjes, moie landschappen en een dode koe die werd aangevreten door 5 gitzwarte vogels, terwijl er nog eens zo´n 30 eromheen toekeken. Beetje luguber leek het.
Sta. Catalina was rustig en we hadden een keuken bij het hotel, maar meer dan rijst en bonen was er niet te krijgen in de buurtsuper. Restaurants waren de helft van de tijd dicht dus het was behelpen met eten. Na een paar dagen zon, zee en strand gingen we weer terug naar Santiago, waar we dit keer in een ander hotel sliepen. Vandaag na het ontbijt namen we de bus naar David. Dat was nog even moeilijk want ivm carnaval waren alle bussen vol. We konden een krukje in het gangpad krijgen en dat aanbod namen we graag aan. Na enkele uren in een oninteressant gesprek met een Amerikaan kwamen we eindelijk aan in David. Lekker warm is het hier. Gelukkig hebben we een goed hotel gevonden en... een pizzeria! We werden een beetje raar aangekeken door een paar buitenlandse zakenlui, omdat we geen ene dollar fooi gaven. Maar wat wil je, als de ober water, zout EN peper over je tafel gooit zonder het op te ruimen of excuses...

• 17 Februari 2007 - 06:36

Mam:

Dus Roos, toch in Panama gebleven. Toch niet vanwege carnaval? Is daar verder nog iets te zien dan? Heb je het filmpje over het schildpadproject bekeken? Dat meisje was er toch wel positief over, maar wellicht heb je aangegeven voordat je wegging dat je het met bepaalde zaken niet eens was? We zijn benieuwd wanneer je er nu weer naar toe gaat, moet toch motiverend zijn dat er direct zoveel resultaat is m.b.t. het aantal schildpadjes dat nu geboren wordt en ik las ergens dat de schildpadden begin februari weer terug komen. Nou, we lezen het wel weer op deze plaats. Veel liefs en hou je taai, mam.

• 19 Februari 2007 - 09:09

Marian:

Hallo Roos,

Leuk weer een bericht van je te lezen. Dus nog steeds aan het vakantievieren of werk je zo nu en dan? Waarschijnlijk ben je nog aan het "potverteren" van je zuurverdiende centen hier op de receptie, wel een luxe hé! Als je er maar volop van geniet, je bent maar 1 keer jong moet je maar denken........ Niet te dronken worden tijdens het carnaval en heel veel plezier op je verdere trip. groetjes Marian

• 20 Februari 2007 - 06:23

Ria (Roos'moeder):

Voor iedereen die Roos'avonturen bijhoudt: we hebben het al een paar keer gehad over het malaria-protocol en omdat er vragen over zijn even het volgende: dit protocol komt in de plaats van het anti-malariamiddel Lariam dat ernstige bijwerkingen kan hebben, soms zelfs hallucinaties (mensen zien b.v. tijdens het autorijden overstekende kinderen terwijl die er helemaal niet zijn) en Malarone mag maar 4 weken gebruikt worden. Het malaria-pr. bestaat uit het nemen van nosodes 4 dagen lang (pilletjes) en na 3 maanden weer 4 dagen en de rest van de tijd Chinimum. E.e.a. is voorgeschreven door arts T. Smits van het HCG Eindhoven (website www.hcgeindhoven.nl). De kosten zijn behalve de 15 E.- voor het recept, nog geen 60 E. voor de totale periode, maarhet geld mag uiteraard geen rol spelen als het om je gezondheid gaat.
    Arts Smits heeft inmiddels een nieuwe lijn homeopathische middelen ontwikkeld (Inspiring homeopathy) die mensen vooral naar de kern brengt. Info hierover ook op de site.

• 20 Februari 2007 - 08:25

Ria (vervolg):

Sorry, te snel getypt, moet CHGeindhoven zijn (Centrum Holistische Geneeskunst).